Documentul secret ar fi fost distribuit atât președintelui ales al SUA, cât și celui aflat în funcție, însă nu conține informații verificate de o sursă independentă sau măcar de una instituțională.
Unul dintre rapoarte, datat iunie 2016, susține că Kremlinul l-a sprijinit și asistat pe Trump timp de cel puțin 5 ani, cu scopul de a încuraja „rupturi și divizări în alianța occidentală”. În el se mai arată că Trump ar fi refuzat „diverse momeli sub forma unor afaceri imobiliare oferite în Rusia”, în special legate de pregătirea Cupei Mondiale de fotbal din 2018, însă că „el și cercul său de apropiați au acceptat un flux regulat de intelligence de la Kremlin, inclusiv asupra democraților și altor rivali politici”, conform The Guardian.
„FSB l-a compromis pe Trump prin activitățile sale de la Moscova, suficient cât să îl poată șantaja”, arată unul dintre rapoarte.
Oficiali ai serviciilor de informații au anexat un rezumat de două pagini, considerat secret, unui raport în care sunt prezentate operațiunile dăunătoare întreprinse de Rusia care aveau scopul de a afecta ambele partide americane importante și să răspândească bănuieli cum că acestea ar circula în cercurile serviciilor secrete pentru a atrage atenția lui Donald Trump.
Aceste documente invocă, de asemenea, un dialog între oficialii campaniei lui Donald Trump și membri ai Guvernului Rusiei pe parcursul campaniei americane prezidențiale, a declarat postului CNN o sursă anonimă care face parte din forțele de securitate națională.
Informațiile care au dus la constituirea rezumatului provin din cercetarea inițială inițiată de republicanii și democrații care se opuneau lui Trump în timpul campaniei electorale. Aceștia au angajat un fost agent al serviciilor secrete care a lucrat în Rusia în anii 1990.
Ancheta sa în privința președintelui ales a fost inițiată pe perioada alegerilor preelectorale ale votanților și a fost finanțată de grupări ce susțineau opoziția Partidului. Grupările liberale au reluat investigația după ce Trump a devenit candidat la președinția SUA.